Downstrem Processing of Bioprocesses

คำอธิบายรายวิชา(ไทย) : วิธีการและเทคนิคการสกัดแยกผลิตภัณฑ์ชีวภาพหลังจากสิ้นสุดกระบวนการผลิตโดยเซลล์หรือเอนไซม์ วิธีการทำให้เซลล์แตก การกรอง ไมโครฟิลเตรชัน การปั่นเหวี่ยง การสกัด การดูดกลืน ออสโมซิสแบบผกผัน อัลทราฟิลเตรชัน การตกตะกอน การแยกและทำให้ผลิตภัณฑ์บริสุทธิ์โดยใช้เทคนิคทางคอลัมน์โครมาโตกราฟฟี อิเลคโตรฟอริซิสและไอโซอิเลคตริคโฟกัสซิง การตกผลึก การอบแห้ง การจัดเตรียมผลิตภัณฑ์ในรูปที่เหมาะสมกับการออกจำหน่าย
คำอธิบายรายวิชา(อังกฤษ) : Study of bioproduct recovery and harvesting after production process by study of techniques to recover product from producing cells or enzymes. Cell disruption, filtration, microfiltration, centrifugation, extraction, absorption, reverse osmosis,ultrafiltration , precipitation decantation, study of product purification by column chromatographic methods, electrophoresis, isoelectricfocusing, crystallization, drying. Products finishing formulation quality assessment prier to sales.

Skill Level: Beginner