คำอธิบายรายวิชา

ความสำคัญของเซลล์และเอนไซม์ในการเป็นตัวเร่งทางชีวภาพ กระบวนการผลิตเอนไซม์จากเซลล์จุลินทรีย์ พืช สัตว์ การแยกและการทำเอนไซม์ให้บริสุทธิ์ การศึกษาโครงสร้างของเอนไซม์  คุณสมบัติทางกายภาพและจลนพลศาสตร์ของเอนไซม์ การตรึงเซลล์และเอนไซม์ การนำเทคนิคทางอณูชีววิทยามาใช้ในการดัดแปรเอนไซม์ การนำเซลล์และเอนไซม์ไปใช้ในด้านอุตสาหกรรม ด้านการวิเคราะห์ ไบโอเซนเซอร์ และทางพันธุวิศวกรรม

            The importance of cells and enzymes used as biocatalyst. Processes of enzyme production from microbial, plant and animal cells. Isolation and purification of enzyme. Structure, function and kinetic properties of enzymes.  Immobilized cells and enzymes. The use of molecular biology techniques to modify enzymes. Use of cells and enzyme in industry, analyses, biosensors and genetic engineering.

Skill Level: Beginner