โครงสร้างและองค์ประกอบทางเคมีของปลาและสัตว์น้ำอื่นๆ การเปลี่ยนแปลงหลังการจับ หลักการและเทคนิคของการแปรรูปผลิตภัณฑ์ประมงโดยการแช่แข็ง การบรรจุกระป๋องและรีทอร์ทเพาช์ การใช้เกลือ รมควัน ทำแห้ง การหมักดอง ผลิตภัณฑ์ชุบแป้งและขนมปัง ซูริมิและผลิตภัณฑ์จากเนื้อปลาบด ผลิตภัณฑ์มูลค่าเพิ่ม การกำจัดและการใช้ประโยชน์จากของเสีย เศรษฐศาสตร์วิศวกรรมของการแปรรูปผลิตภัณฑ์ประมง การควบคุมคุณภาพและการสุขาภิบาล
Structure and chemical composition of fish and others, post-harvest changes, principles and techniques of processing fishery products; freezing; canning (tin container and retort pouch); salting; smoking; drying; fermentation, batter and breaded product, surimi and products made from fish mince, value added products, waste treatment and utilization, engineering economics in fishery industry, quality control and sanitation
Skill Level: Beginner