KKU e-Learning
697716 (TE 037 106) ::Sensory Evaluation in Food Research (TE037 106)
0%
Previous
Course data
กระดานข่าว
Course syllabus
Announcements
Course syllabus sensory 2560
Course Syllabus Sensory โท 63
Chapter 1 การประเมินอาหารทางประสาทสัมผัส ภาพรวม ฯ
การประเมินอาหารทางประสาทสัมผัส ภาพรวม ฯ
Chapter 1 Lab
เรียนรู้หลักการและเครื่องมือที่สำคัญฯ
บทปฏิบัติการที่ 1 เรียนรู้เครื่องมือฯ
Chapter 2 การรับรู้ทางประสาทสัมผัสและสรีระวิทยา
Chapter 2 การรับรู้ทางประสาทสัมผัส และสรีระวิทยา
Chapter 2 Lab การรับรู้ทางประสาทสัมผัส และสรีระวิทยา
Chapter 2(2) อิทธิพลร่วมของรส
บมปฎิบัติการที่ 2(1)
บทปฏิบัติการที่ 2 (1)
Chapter 2(2) อิทธพลร่วม
Chapter 3 : วิธีการปฏิบัติมาตรฐาน และปฏิบัติการ
ISO 8589
Chapter 3 Standard practices
Chaper 3 (pre) scale and application
Chapter 3 (pre) scale and application
บทปฏิบัติการที่ 3 (ก่อน) การประยุกต์ใช้สเกล
บทปฏิบัติการที่ 3 (ก่อน) การประยุกต์ใช้สเกล
Chapter 4 Difference test
การวิเคราะห์ความแตกต่างวิธี Triangle test และ AFC
Chapter 4 Lab Triangle test and 3AFC
บทปฏิบัติการที 4 Triangle test and 3 AFC
Chapter 4 การทดสอบความแตกต่างโดยวิธี same-difference test
Lab same-difference test
Chaper 4 การดสอบความแตกต่างโดยวิธี Difference from control
Lab Difference from control
Chapter 5 เทคนิควัดการรับรู้ทางด้านลักษณะทางประสาทสัมผัสอาหาร โดยวิธีการทดสอบเชิงพรรณนา อย่างรวดเร็ว ได้แก่ CATA, Napping การวิเคราะห์ทางสถิติ และการแปลผล
CATA technique
Correspondence Analysis
SPSS for CA analysis
ข้อมูลดิบ
Corresspondance Analysis และการวิเคระห์ด้วยโปรกรม SPSS
Chapter 5 Lab CATA
บทปฏิบัติการที่ 5 CATA
แบบสอบถาม CATA-Yogurt
แบบสอบถาม CATA_Yogurt (ms word)
ข้อมุลดิบ Yogurt
ผล Yogurt
Chapter 5 Napping
Napping
Lab Napping
Lab Napping
Result of lab CATA and Napping
Results Napping and CATA
Chapter 5 DA + Time intensity
Selected-Time intensity and Lab
Lab Time Intensity
Lab Time Intensity
Chapter 6 Preference and Acceptance test
Preference testing and acceptance test
Lab Preference testing
Lab 6.3 : การทดสอบความชอบแบบ All possible pairs
Protocol for sensory test
CATA Analysis
CATA Analysis
Chapter 5 DA+ Traditional (Mirin PJ)
Descriptive Analysis - Traditional DA (Mirin)
Topic 22
สถิติกับการวิเคราะห์ความแตกต่าง
Next
KKU e-Learning
Side panel
Service Course
Search for Courses
Course Request
User manual
e-Learning Support
Contact Us
Site and Privacy Policy
English (en)
Bahasa Indonesia (id)
English (en)
Español - Internacional (es)
Français (fr)
Thai (th)
Vietnamese (vi)
ລາວ (lo)
ဗမာစာ (my)
한국어 (ko)
日本語 (ja)
简体中文 (zh_cn)
Search
Close
Search
Toggle search input
KKU Login
|
Social Login
Course Sections
Course Specific Links
Universal Links
Sensory Evaluation in Food Research
Home
Calendar
Skip to main content
Course info
Home
Courses
Science & Technology
Technology
Food Technology
Sensory Evaluation in Food Research
Summary
697716 (TE 037 106) ::Sensory Evaluation in Food Research (TE037 106)
Teacher:
ผศ.อัมพร แซ่เอียว
Skill Level
:
Beginner