ปฏิบัติการที่เกี่ยวข้องและสอดคล้องกับวิชาการประเมินทางประสาทสัมผัส ดังนี้ การประเมินทางประสาทสัมผัส หลักการรับรู้โดยประสาทรับความรู้สึก ปัจจัยที่มีผลต่อการประเมินการทดสอบทางประสาทสัมผัส การคัดเลือกและการฝึกฝนผู้ทดสอบ วิธีการวิเคราะห์ความแตกต่าง วิธีการวิเคราะห์เชิง พรรณนา  การทดสอบความชอบและการยอมรับ และการประยุกต์ใช้ทางสถิติวิธีการวิเคราะห์อาหารทางประสาทสัมผัสในการควบคุมคุณภาพ การพัฒนาผลิตภัณฑ์และการวิจัยทางด้านอุตสาหกรรมอาหาร

               Laboratory experiments to accompany TE 033 402 Sensory evaluation as followed; sensory evaluation, physiology and psychology for sensory evaluation, sensory perception, factors influencing sensory methods of discrimination testing, descriptive analysis; panelist selection and training; methods of sensory evaluation; questionnaire and data analysis for discrimination and descriptive test and application of statistic for analysis, sensory analysis in quality control, product development and research in food industry


Skill Level: Beginner