KKU e-Learning
Panneau latéral
Service Course
Search for Courses
Course Request
User manual
e-Learning Support
Chat with admin
Site and Privacy Policy
FAQs
Français (fr)
Bahasa Indonesia (id)
English (en)
Español - Internacional (es)
Français (fr)
Thai (th)
Vietnamese (vi)
ລາວ (lo)
ဗမာစာ (my)
한국어 (ko)
日本語 (ja)
简体中文 (zh_cn)
Rechercher
Fermer
Rechercher
Activer/désactiver la saisie de recherche
KKU Login
|
Social Login
Course Sections
Course Specific Links
Universal Links
หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
Accueil
Calendrier
Passer au contenu principal
TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)
Accueil
Cours
Pending Courses
หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
Options d'inscription
Aperçu du cours
Prix
LIBRE
Inscrivez-vous maintenant
Dernière mise à jour le 21 June 2025
11 Étudiant inscrits
16 Ressource téléchargeables
Le contenu des cours
Date de début: 16 Jun 24
Catégorie:
Pending Courses
Généralités
Course syllabus
Announcements
คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
1. บทนำ (Introduction)
Part 1 - Introduction
2. วัตถุดิบที่ใช้ในกระบวนการหมัก และการปรับสภาพวัตถุดิบ (Fermentation feedstock and biomass pretreatment)
Part 2 - Feedstock and pretreatment
3. กระบวนการหมัก (Fermentation processes)
Part 3-1 - Fermentation process
Part 3-2 (Fermentation process)
4. หน่วยและการเปลี่ยนหน่วย (Unit and unit conversion)
Part 4 - Unit and unit conversion
5. ปริมาณสารสัมพันธ์ และค่าผลได้ตามทฤษฎี (Stoichiometry and theoretical yield)
Part 5 - Lecture Stoichiometry
6. กิจกรรมของเอนไซม์ และ Enzyme loading (Enzyme activity and enzyme loading)
Part 6 - Enzyme activity & Enzyme loading
7. ค่าผลได้ของการย่อยชีวมวล ผลได้ของการหมัก ประสิทธิภาพของการย่อยชีวมวล ประสิทธิภาพของการหมัก อัตราการผลิต (Hydrolysis yield, fermentation yield, hydrolysis efficiency, fermentation efficiency, productivity)
Part 7 - Yield, efficiency, productivity
8. การจำลองแบบกระบวนการหมักด้วยสมการทางคณิตศาสตร์ (Process modeling using mathematical model)
Part 8 - Kinetic modeling
Curve fitting (Excel)
Example (Excel)
9. การทำสมดุลมวล (Mass balance calculation)
Part 9 - Mass balance
Part 9 - Mass balancde (Excel)
À propos de l'instructeur
584 Élèves
15 Cours
ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
ththan
Montre plus >>
Options d'inscription
TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)
Teacher:
อ.ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
Teacher:
รศ.อภิลักษณ์ สลักคำ
Skill Level
:
Beginner
Les visiteurs anonymes ne peuvent pas accéder à ce cours. Veuillez vous connecter.
Continuer
Prix
LIBRE
Inscrivez-vous maintenant
Dernière mise à jour le 21 June 2025
11 Étudiant inscrits
16 Ressource téléchargeables
Caractéristiques du cours
Conférences
10
Date de début
16 Jun 2024
Niveau de compétence
Débutant
Langue
English
Évaluations
Yes
Balise
Pas de balises.