KKU e-Learning
サイドパネル
Service Course
Search for Courses
Course Request
User manual
e-Learning Support
Chat with admin
Site and Privacy Policy
FAQs
日本語 (ja)
Bahasa Indonesia (id)
English (en)
Español - Internacional (es)
Français (fr)
Thai (th)
Vietnamese (vi)
ລາວ (lo)
ဗမာစာ (my)
한국어 (ko)
日本語 (ja)
简体中文 (zh_cn)
検索
閉じる
検索
検索入力に切り替える
KKU Login
|
Social Login
Course Sections
Course Specific Links
Universal Links
หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
Home
カレンダー
メインコンテンツへスキップする
TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)
Home
コース
Pending Courses
หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
登録オプション
Course Overview
Price
FREE
Enrol Now
Last Updated On 2025年 06月 21日
11 Students Enrolled
16 Downloadable Resources
Course Content
Start Date: 24/06/16
Category:
Pending Courses
一般
Course syllabus
Announcements
คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
1. บทนำ (Introduction)
Part 1 - Introduction
2. วัตถุดิบที่ใช้ในกระบวนการหมัก และการปรับสภาพวัตถุดิบ (Fermentation feedstock and biomass pretreatment)
Part 2 - Feedstock and pretreatment
3. กระบวนการหมัก (Fermentation processes)
Part 3-1 - Fermentation process
Part 3-2 (Fermentation process)
4. หน่วยและการเปลี่ยนหน่วย (Unit and unit conversion)
Part 4 - Unit and unit conversion
5. ปริมาณสารสัมพันธ์ และค่าผลได้ตามทฤษฎี (Stoichiometry and theoretical yield)
Part 5 - Lecture Stoichiometry
6. กิจกรรมของเอนไซม์ และ Enzyme loading (Enzyme activity and enzyme loading)
Part 6 - Enzyme activity & Enzyme loading
7. ค่าผลได้ของการย่อยชีวมวล ผลได้ของการหมัก ประสิทธิภาพของการย่อยชีวมวล ประสิทธิภาพของการหมัก อัตราการผลิต (Hydrolysis yield, fermentation yield, hydrolysis efficiency, fermentation efficiency, productivity)
Part 7 - Yield, efficiency, productivity
8. การจำลองแบบกระบวนการหมักด้วยสมการทางคณิตศาสตร์ (Process modeling using mathematical model)
Part 8 - Kinetic modeling
Curve fitting (Excel)
Example (Excel)
9. การทำสมดุลมวล (Mass balance calculation)
Part 9 - Mass balance
Part 9 - Mass balancde (Excel)
About the Instructor
584 Students
15 Courses
ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
ththan
Show More >>
登録オプション
TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)
Teacher:
อ.ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
Teacher:
รศ.อภิลักษณ์ สลักคำ
Skill Level
:
Beginner
このコースにゲストはアクセスできません。ログインしてください。
続ける
Price
FREE
Enrol Now
Last Updated On 2025年 06月 21日
11 Students Enrolled
16 Downloadable Resources
Course Features
Lectures
10
Start Date
2024年 06月 16日
Skill level
Beginner
Language
English
Assessments
Yes
Tags
No Tags.