black ribbon
  KKU e-Learning
  • Service Course
    Search for Courses Course Request
  • User manual
  • e-Learning Support
    Chat with admin Site and Privacy Policy
  • FAQs
  • 简体中文 ‎(zh_cn)‎
    Bahasa Indonesia ‎(id)‎ English ‎(en)‎ Español - Internacional ‎(es)‎ Français ‎(fr)‎ Thai ‎(th)‎ Vietnamese ‎(vi)‎ ລາວ ‎(lo)‎ ဗမာစာ ‎(my)‎ 한국어 ‎(ko)‎ 日本語 ‎(ja)‎ 简体中文 ‎(zh_cn)‎
      关闭
      切换搜索输入
    • KKU Login | Social Login
    Course Sections
    Course Specific Links
    Universal Links
    หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
    首页
    日程管理
    跳到主要内容

    TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)

    1. 首页
    2. 课程
    3. Pending Courses
    4. หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
    5. 选课选项

    Course Overview

    Price FREE
    Enrol Now
    Last Updated On 2025年06月21日
    • 11 Students Enrolled
    • 16 Downloadable Resources

    Course Content

    • Start Date: 24/06/16
    • Category: Pending Courses

    常规

    • Course syllabusCourse syllabus
    • AnnouncementsAnnouncements
    • คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
    • คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568

    1. บทนำ (Introduction)

    • Part 1 - IntroductionPart 1 - Introduction

    2. วัตถุดิบที่ใช้ในกระบวนการหมัก และการปรับสภาพวัตถุดิบ (Fermentation feedstock and biomass pretreatment)

    • Part 2 - Feedstock and pretreatmentPart 2 - Feedstock and pretreatment

    3. กระบวนการหมัก (Fermentation processes)

    • Part 3-1 - Fermentation processPart 3-1 - Fermentation process
    • Part 3-2 (Fermentation process)Part 3-2 (Fermentation process)

    4. หน่วยและการเปลี่ยนหน่วย (Unit and unit conversion)

    • Part 4 - Unit and unit conversionPart 4 - Unit and unit conversion

    5. ปริมาณสารสัมพันธ์ และค่าผลได้ตามทฤษฎี (Stoichiometry and theoretical yield)

    • Part 5 - Lecture StoichiometryPart 5 - Lecture Stoichiometry

    6. กิจกรรมของเอนไซม์ และ Enzyme loading (Enzyme activity and enzyme loading)

    • Part 6 - Enzyme activity & Enzyme loadingPart 6 - Enzyme activity & Enzyme loading

    7. ค่าผลได้ของการย่อยชีวมวล ผลได้ของการหมัก ประสิทธิภาพของการย่อยชีวมวล ประสิทธิภาพของการหมัก อัตราการผลิต (Hydrolysis yield, fermentation yield, hydrolysis efficiency, fermentation efficiency, productivity)

    • Part 7 - Yield, efficiency, productivityPart 7 - Yield, efficiency, productivity

    8. การจำลองแบบกระบวนการหมักด้วยสมการทางคณิตศาสตร์ (Process modeling using mathematical model)

    • Part 8 - Kinetic modelingPart 8 - Kinetic modeling
    • Curve fitting (Excel)Curve fitting (Excel)
    • Example (Excel)Example (Excel)

    9. การทำสมดุลมวล (Mass balance calculation)

    • Part 9 - Mass balancePart 9 - Mass balance
    • Part 9 - Mass balancde (Excel)Part 9 - Mass balancde (Excel)

    About the Instructor

    Picture of ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
    • 584 Students
    • 15 Courses

    ธนวัฒน์ ธนาพรสิน

    ththan

    Show More >>

    选课选项

    TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)

    • Teacher: อ.ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
    • Teacher: รศ.อภิลักษณ์ สลักคำ
    Skill Level: Beginner
    访客不能访问此课程,请登录。
    Price FREE
    Enrol Now
    Last Updated On 2025年06月21日
    • 11 Students Enrolled
    • 16 Downloadable Resources

      Course Features

    • Lectures10
    • Start Date16 Jun 2024
    • Skill level Beginner
    • Language English
    • Assessments Yes

    Tags

    No Tags.

    Follow Us

    • Service Course
      • Search for Courses
      • Course Request
    • User manual
    • e-Learning Support
      • Chat with admin
      • Site and Privacy Policy
    • FAQs
    • 简体中文 ‎(zh_cn)‎
      • Bahasa Indonesia ‎(id)‎
      • English ‎(en)‎
      • Español - Internacional ‎(es)‎
      • Français ‎(fr)‎
      • Thai ‎(th)‎
      • Vietnamese ‎(vi)‎
      • ລາວ ‎(lo)‎
      • ဗမာစာ ‎(my)‎
      • 한국어 ‎(ko)‎
      • 日本語 ‎(ja)‎
      • 简体中文 ‎(zh_cn)‎
    您正在用访客帐号访问 (登录)
    ‎数据保留摘要‎
    获取移动应用
    政策