KKU e-Learning
Panel lateral
Service Course
Search for Courses
Course Request
User manual
e-Learning Support
Chat with admin
Site and Privacy Policy
FAQs
Español - Internacional (es)
Bahasa Indonesia (id)
English (en)
Español - Internacional (es)
Français (fr)
Thai (th)
Vietnamese (vi)
ລາວ (lo)
ဗမာစာ (my)
한국어 (ko)
日本語 (ja)
简体中文 (zh_cn)
Buscar
Cerrar
Buscar
Selector de búsqueda de entrada
KKU Login
|
Social Login
Course Sections
Course Specific Links
Universal Links
หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
Página Principal
Calendario
Salta al contenido principal
TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)
Página Principal
Cursos
Pending Courses
หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
Opciones de matriculación
Resumen del curso
Precio
GRATIS
Inscribirse ahora
Ultima actualización en 21 de June de 2025
11 Estudiantes inscritos
16 Recurso descargables
Contenido del curso
Fecha de inicio: 16/06/24
Categoría:
Pending Courses
General
Course syllabus
Announcements
คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
1. บทนำ (Introduction)
Part 1 - Introduction
2. วัตถุดิบที่ใช้ในกระบวนการหมัก และการปรับสภาพวัตถุดิบ (Fermentation feedstock and biomass pretreatment)
Part 2 - Feedstock and pretreatment
3. กระบวนการหมัก (Fermentation processes)
Part 3-1 - Fermentation process
Part 3-2 (Fermentation process)
4. หน่วยและการเปลี่ยนหน่วย (Unit and unit conversion)
Part 4 - Unit and unit conversion
5. ปริมาณสารสัมพันธ์ และค่าผลได้ตามทฤษฎี (Stoichiometry and theoretical yield)
Part 5 - Lecture Stoichiometry
6. กิจกรรมของเอนไซม์ และ Enzyme loading (Enzyme activity and enzyme loading)
Part 6 - Enzyme activity & Enzyme loading
7. ค่าผลได้ของการย่อยชีวมวล ผลได้ของการหมัก ประสิทธิภาพของการย่อยชีวมวล ประสิทธิภาพของการหมัก อัตราการผลิต (Hydrolysis yield, fermentation yield, hydrolysis efficiency, fermentation efficiency, productivity)
Part 7 - Yield, efficiency, productivity
8. การจำลองแบบกระบวนการหมักด้วยสมการทางคณิตศาสตร์ (Process modeling using mathematical model)
Part 8 - Kinetic modeling
Curve fitting (Excel)
Example (Excel)
9. การทำสมดุลมวล (Mass balance calculation)
Part 9 - Mass balance
Part 9 - Mass balancde (Excel)
Sobre el instructor
584 Estudiantes
15 Cursos
ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
ththan
Mostrar más >>
Opciones de matriculación
TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)
Teacher:
อ.ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
Teacher:
รศ.อภิลักษณ์ สลักคำ
Skill Level
:
Beginner
Los invitados no pueden entrar a este curso. Por favor acceda con sus datos.
Continuar
Precio
GRATIS
Inscribirse ahora
Ultima actualización en 21 de June de 2025
11 Estudiantes inscritos
16 Recurso descargables
Características del curso
Conferencias
10
Fecha de inicio
16 Jun 2024
Nivel de habilidad
Principiante
Idioma
English
Evaluaciones
Yes
Etiquetas
No etiquetas.