KKU e-Learning
측면 패널
Service Course
Search for Courses
Course Request
User manual
e-Learning Support
Chat with admin
Site and Privacy Policy
FAQs
한국어 (ko)
Bahasa Indonesia (id)
English (en)
Español - Internacional (es)
Français (fr)
Thai (th)
Vietnamese (vi)
ລາວ (lo)
ဗမာစာ (my)
한국어 (ko)
日本語 (ja)
简体中文 (zh_cn)
검색
닫기
검색
검색 입력 전환
KKU Login
|
Social Login
Course Sections
Course Specific Links
Universal Links
หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
홈
캘린더
메인 콘텐츠로 건너뛰기
TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)
홈
강좌
Pending Courses
หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
등록 조건
Course Overview
Price
FREE
Enrol Now
Last Updated On 2025년 June 21일
11 Students Enrolled
16 Downloadable Resources
Course Content
Start Date: 24/06/16
Category:
Pending Courses
공통
Course syllabus
Announcements
คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
1. บทนำ (Introduction)
Part 1 - Introduction
2. วัตถุดิบที่ใช้ในกระบวนการหมัก และการปรับสภาพวัตถุดิบ (Fermentation feedstock and biomass pretreatment)
Part 2 - Feedstock and pretreatment
3. กระบวนการหมัก (Fermentation processes)
Part 3-1 - Fermentation process
Part 3-2 (Fermentation process)
4. หน่วยและการเปลี่ยนหน่วย (Unit and unit conversion)
Part 4 - Unit and unit conversion
5. ปริมาณสารสัมพันธ์ และค่าผลได้ตามทฤษฎี (Stoichiometry and theoretical yield)
Part 5 - Lecture Stoichiometry
6. กิจกรรมของเอนไซม์ และ Enzyme loading (Enzyme activity and enzyme loading)
Part 6 - Enzyme activity & Enzyme loading
7. ค่าผลได้ของการย่อยชีวมวล ผลได้ของการหมัก ประสิทธิภาพของการย่อยชีวมวล ประสิทธิภาพของการหมัก อัตราการผลิต (Hydrolysis yield, fermentation yield, hydrolysis efficiency, fermentation efficiency, productivity)
Part 7 - Yield, efficiency, productivity
8. การจำลองแบบกระบวนการหมักด้วยสมการทางคณิตศาสตร์ (Process modeling using mathematical model)
Part 8 - Kinetic modeling
Curve fitting (Excel)
Example (Excel)
9. การทำสมดุลมวล (Mass balance calculation)
Part 9 - Mass balance
Part 9 - Mass balancde (Excel)
About the Instructor
584 Students
15 Courses
ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
ththan
Show More >>
등록 조건
TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)
Teacher:
อ.ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
Teacher:
รศ.อภิลักษณ์ สลักคำ
Skill Level
:
Beginner
손님자격으로는 이 강좌에 접속할 수 없습니다. 로그인 해 주시기 바랍니다.
계속
Price
FREE
Enrol Now
Last Updated On 2025년 June 21일
11 Students Enrolled
16 Downloadable Resources
Course Features
Lectures
10
Start Date
16 Jun 2024
Skill level
Beginner
Language
English
Assessments
Yes
Tags
No Tags.