black ribbon
  KKU e-Learning
  • TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)
    0%
  • Previo
  • Datos del curso
    General
    Course syllabus
    Announcements
    คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
    คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
    1. บทนำ (Introduction)
    Part 1 - Introduction
    2. วัตถุดิบที่ใช้ในกระบวนการหมัก และการปรับสภาพวัตถุดิบ (Fermentation feedstock and biomass pretreatment)
    Part 2 - Feedstock and pretreatment
    3. กระบวนการหมัก (Fermentation processes)
    Part 3-1 - Fermentation process
    Part 3-2 (Fermentation process)
    4. หน่วยและการเปลี่ยนหน่วย (Unit and unit conversion)
    Part 4 - Unit and unit conversion
    5. ปริมาณสารสัมพันธ์ และค่าผลได้ตามทฤษฎี (Stoichiometry and theoretical yield)
    Part 5 - Lecture Stoichiometry
    6. กิจกรรมของเอนไซม์ และ Enzyme loading (Enzyme activity and enzyme loading)
    Part 6 - Enzyme activity & Enzyme loading
    7. ค่าผลได้ของการย่อยชีวมวล ผลได้ของการหมัก ประสิทธิภาพของการย่อยชีวมวล ประสิทธิภาพของการหมัก อัตราการผลิต (Hydrolysis yield, fermentation yield, hydrolysis efficiency, fermentation efficiency, productivity)
    Part 7 - Yield, efficiency, productivity
    8. การจำลองแบบกระบวนการหมักด้วยสมการทางคณิตศาสตร์ (Process modeling using mathematical model)
    Part 8 - Kinetic modeling
    Curve fitting (Excel)
    Example (Excel)
    9. การทำสมดุลมวล (Mass balance calculation)
    Part 9 - Mass balance
    Part 9 - Mass balancde (Excel)
  • Próximo
  KKU e-Learning
  • Service Course
    Search for Courses Course Request
  • User manual
  • e-Learning Support
    Chat with admin Site and Privacy Policy
  • FAQs
  • Español - Internacional ‎(es)‎
    Bahasa Indonesia ‎(id)‎ English ‎(en)‎ Español - Internacional ‎(es)‎ Français ‎(fr)‎ Thai ‎(th)‎ Vietnamese ‎(vi)‎ ລາວ ‎(lo)‎ ဗမာစာ ‎(my)‎ 한국어 ‎(ko)‎ 日本語 ‎(ja)‎ 简体中文 ‎(zh_cn)‎
      Cerrar
      Selector de búsqueda de entrada
    • KKU Login | Social Login
    Course Sections
    Course Specific Links
    Universal Links
    หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
    Página Principal
    Calendario
    Salta al contenido principal

    Información del curso

    1. Página Principal
    2. Cursos
    3. Pending Courses
    4. หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
    5. Resumen

    TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)

    • Teacher: อ.ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
    • Teacher: รศ.อภิลักษณ์ สลักคำ
    Skill Level: Beginner

    Síguenos

    • Service Course
      • Search for Courses
      • Course Request
    • User manual
    • e-Learning Support
      • Chat with admin
      • Site and Privacy Policy
    • FAQs
    • Español - Internacional ‎(es)‎
      • Bahasa Indonesia ‎(id)‎
      • English ‎(en)‎
      • Español - Internacional ‎(es)‎
      • Français ‎(fr)‎
      • Thai ‎(th)‎
      • Vietnamese ‎(vi)‎
      • ລາວ ‎(lo)‎
      • ဗမာစာ ‎(my)‎
      • 한국어 ‎(ko)‎
      • 日本語 ‎(ja)‎
      • 简体中文 ‎(zh_cn)‎
    En este momento está usando el acceso para invitados (Acceder)
    Resumen de retención de datos
    Descargar la app para dispositivos móviles
    Políticas