KKU e-Learning
TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/67)
0%
Previous
Course data
一般
Course syllabus
Announcements
ประกาศคะแนนสอบกลางภาค
1. บทนำ (Introduction)
Part 1 - Introduction
2. วัตถุดิบที่ใช้ในกระบวนการหมัก และการปรับสภาพวัตถุดิบ (Fermentation feedstock and biomass pretreatment)
Part 2 - Feedstock and pretreatment
3. กระบวนการหมัก (Fermentation processes)
Part 3-1 - Fermentation process
Part 3-2 (Fermentation process)
4. หน่วยและการเปลี่ยนหน่วย (Unit and unit conversion)
Part 4 - Unit and unit conversion
5. ปริมาณสารสัมพันธ์ และค่าผลได้ตามทฤษฎี (Stoichiometry and theoretical yield)
Part 5 - Lecture Stoichiometry 2567
6. กิจกรรมของเอนไซม์ และ Enzyme loading (Enzyme activity and enzyme loading)
Part 6 - Enzyme activity & Enzyme loading
7. ค่าผลได้ของการย่อยชีวมวล ผลได้ของการหมัก ประสิทธิภาพของการย่อยชีวมวล ประสิทธิภาพของการหมัก อัตราการผลิต (Hydrolysis yield, fermentation yield, hydrolysis efficiency, fermentation efficiency, productivity)
Part 7.1 - Yield, efficiency, productivity
Part 7.2
Part 7.3
8. การจำลองแบบกระบวนการหมักด้วยสมการทางคณิตศาสตร์ (Process modeling using mathematical model)
Part 8.1 - Kinetic modeling
Part 8.2 - Kinetic modeling
Part 8.3 - Kinetic modeling
Kinetic modeling (EXCEL)
9. การทำสมดุลมวล (Mass balance calculation)
Part 9 - Mass balance
Part 9 - Mass balancde (Excel)
Next
KKU e-Learning
サイドパネル
Service Course
Search for Courses
Course Request
User manual
e-Learning Support
Chat with admin
Site and Privacy Policy
日本語 (ja)
Bahasa Indonesia (id)
English (en)
Español - Internacional (es)
Français (fr)
Thai (th)
Vietnamese (vi)
ລາວ (lo)
ဗမာစာ (my)
한국어 (ko)
日本語 (ja)
简体中文 (zh_cn)
検索
閉じる
検索
検索入力に切り替える
KKU Login
|
Social Login
Course Sections
Course Specific Links
Universal Links
หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
Home
カレンダー
メインコンテンツへスキップする
コース情報
Home
コース
Pending Courses
หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
概要
TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/67)
Teacher:
อ.ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
Teacher:
รศ.อภิลักษณ์ สลักคำ
Skill Level
:
Beginner