KKU e-Learning
  • TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/67)
    0%
  • Previous
  • Course data
    一般
    Course syllabus
    Announcements
    ประกาศคะแนนสอบกลางภาค
    1. บทนำ (Introduction)
    Part 1 - Introduction
    2. วัตถุดิบที่ใช้ในกระบวนการหมัก และการปรับสภาพวัตถุดิบ (Fermentation feedstock and biomass pretreatment)
    Part 2 - Feedstock and pretreatment
    3. กระบวนการหมัก (Fermentation processes)
    Part 3-1 - Fermentation process
    Part 3-2 (Fermentation process)
    4. หน่วยและการเปลี่ยนหน่วย (Unit and unit conversion)
    Part 4 - Unit and unit conversion
    5. ปริมาณสารสัมพันธ์ และค่าผลได้ตามทฤษฎี (Stoichiometry and theoretical yield)
    Part 5 - Lecture Stoichiometry 2567
    6. กิจกรรมของเอนไซม์ และ Enzyme loading (Enzyme activity and enzyme loading)
    Part 6 - Enzyme activity & Enzyme loading
    7. ค่าผลได้ของการย่อยชีวมวล ผลได้ของการหมัก ประสิทธิภาพของการย่อยชีวมวล ประสิทธิภาพของการหมัก อัตราการผลิต (Hydrolysis yield, fermentation yield, hydrolysis efficiency, fermentation efficiency, productivity)
    Part 7.1 - Yield, efficiency, productivity
    Part 7.2
    Part 7.3
    8. การจำลองแบบกระบวนการหมักด้วยสมการทางคณิตศาสตร์ (Process modeling using mathematical model)
    Part 8.1 - Kinetic modeling
    Part 8.2 - Kinetic modeling
    Part 8.3 - Kinetic modeling
    Kinetic modeling (EXCEL)
    9. การทำสมดุลมวล (Mass balance calculation)
    Part 9 - Mass balance
    Part 9 - Mass balancde (Excel)
  • Next
  KKU e-Learning
  • Service Course
    Search for Courses Course Request
  • User manual
  • e-Learning Support
    Chat with admin Site and Privacy Policy
  • FAQs
  • 日本語 ‎(ja)‎
    Bahasa Indonesia ‎(id)‎ English ‎(en)‎ Español - Internacional ‎(es)‎ Français ‎(fr)‎ Thai ‎(th)‎ Vietnamese ‎(vi)‎ ລາວ ‎(lo)‎ ဗမာစာ ‎(my)‎ 한국어 ‎(ko)‎ 日本語 ‎(ja)‎ 简体中文 ‎(zh_cn)‎
      閉じる
      検索入力に切り替える
    • KKU Login | Social Login
    Course Sections
    Course Specific Links
    Universal Links
    หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
    Home
    カレンダー
    メインコンテンツへスキップする

    コース情報

    1. Home
    2. コース
    3. Pending Courses
    4. หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
    5. 概要

    TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/67)

    • Teacher: อ.ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
    • Teacher: รศ.อภิลักษณ์ สลักคำ
    Skill Level: Beginner

    Follow Us

    • Service Course
      • Search for Courses
      • Course Request
    • User manual
    • e-Learning Support
      • Chat with admin
      • Site and Privacy Policy
    • FAQs
    • 日本語 ‎(ja)‎
      • Bahasa Indonesia ‎(id)‎
      • English ‎(en)‎
      • Español - Internacional ‎(es)‎
      • Français ‎(fr)‎
      • Thai ‎(th)‎
      • Vietnamese ‎(vi)‎
      • ລາວ ‎(lo)‎
      • ဗမာစာ ‎(my)‎
      • 한국어 ‎(ko)‎
      • 日本語 ‎(ja)‎
      • 简体中文 ‎(zh_cn)‎
    あなたは現在ゲストアクセスを利用しています (ログイン)
    データ保持概要
    モバイルアプリを取得する
    ポリシー