black ribbon
  KKU e-Learning
  • TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)
    0%
  • Previous
  • Course data
    Chung
    Course syllabus
    Announcements
    คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
    คะแนนสอบกลางภาค ปีการศึกษา 2568
    1. บทนำ (Introduction)
    Part 1 - Introduction
    2. วัตถุดิบที่ใช้ในกระบวนการหมัก และการปรับสภาพวัตถุดิบ (Fermentation feedstock and biomass pretreatment)
    Part 2 - Feedstock and pretreatment
    3. กระบวนการหมัก (Fermentation processes)
    Part 3-1 - Fermentation process
    Part 3-2 (Fermentation process)
    4. หน่วยและการเปลี่ยนหน่วย (Unit and unit conversion)
    Part 4 - Unit and unit conversion
    5. ปริมาณสารสัมพันธ์ และค่าผลได้ตามทฤษฎี (Stoichiometry and theoretical yield)
    Part 5 - Lecture Stoichiometry
    6. กิจกรรมของเอนไซม์ และ Enzyme loading (Enzyme activity and enzyme loading)
    Part 6 - Enzyme activity & Enzyme loading
    7. ค่าผลได้ของการย่อยชีวมวล ผลได้ของการหมัก ประสิทธิภาพของการย่อยชีวมวล ประสิทธิภาพของการหมัก อัตราการผลิต (Hydrolysis yield, fermentation yield, hydrolysis efficiency, fermentation efficiency, productivity)
    Part 7 - Yield, efficiency, productivity
    8. การจำลองแบบกระบวนการหมักด้วยสมการทางคณิตศาสตร์ (Process modeling using mathematical model)
    Part 8 - Kinetic modeling
    Curve fitting (Excel)
    Example (Excel)
    9. การทำสมดุลมวล (Mass balance calculation)
    Part 9 - Mass balance
    Part 9 - Mass balancde (Excel)
  • Next
  KKU e-Learning
  • Service Course
    Search for Courses Course Request
  • User manual
  • e-Learning Support
    Chat with admin Site and Privacy Policy
  • FAQs
  • Vietnamese ‎(vi)‎
    Bahasa Indonesia ‎(id)‎ English ‎(en)‎ Español - Internacional ‎(es)‎ Français ‎(fr)‎ Thai ‎(th)‎ Vietnamese ‎(vi)‎ ລາວ ‎(lo)‎ ဗမာစာ ‎(my)‎ 한국어 ‎(ko)‎ 日本語 ‎(ja)‎ 简体中文 ‎(zh_cn)‎
      Đóng
      Chuyển đổi chọn tìm kiếm
    • KKU Login | Social Login
    Course Sections
    Course Specific Links
    Universal Links
    หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
    Trang chủ
    Lịch
    Chuyển tới nội dung chính

    Thông tin về khoá học

    1. Trang chủ
    2. Khoá học
    3. Pending Courses
    4. หลักการคำนวณในเทคโลยีการหมัก
    5. Tóm tắt

    TE023206 :: Principles of Calculation in Fermentation Technology (1/68)

    • Teacher: อ.ธนวัฒน์ ธนาพรสิน
    • Teacher: รศ.อภิลักษณ์ สลักคำ
    Skill Level: Beginner

    Follow Us

    • Service Course
      • Search for Courses
      • Course Request
    • User manual
    • e-Learning Support
      • Chat with admin
      • Site and Privacy Policy
    • FAQs
    • Vietnamese ‎(vi)‎
      • Bahasa Indonesia ‎(id)‎
      • English ‎(en)‎
      • Español - Internacional ‎(es)‎
      • Français ‎(fr)‎
      • Thai ‎(th)‎
      • Vietnamese ‎(vi)‎
      • ລາວ ‎(lo)‎
      • ဗမာစာ ‎(my)‎
      • 한국어 ‎(ko)‎
      • 日本語 ‎(ja)‎
      • 简体中文 ‎(zh_cn)‎
    Bạn đang truy cập với tư cách khách vãng lai (Đăng nhập)
    Data retention summary
    Get the mobile app
    Policies